Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos teriyaki csirkeszárny recept

Szezámos teriyaki csirkeszárny
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb csirkeszárny
    • 1 ek szezámmag
    • 2 ek teriyaki szósz
    • 1 friss, piros chili
    • 2 szál újhagyma
    • 1 korty vörösborecet

    Elkészítése:

    A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük.

    Kevés olajat melegítünk a serpenyőben, majd a csirkeszárnyak mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a teriyaki szószt és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húsokat.

    A chilit felkarikázzuk és azt is rászórjuk a húsokra.

    35-40 percig főzzük, közben néhányszor megforgatjuk a húsokat. Ez idő alatt a hús megpuhul, a szaftja besűrűsödik és ragacsos lesz. Ráöntjük a borecetet és óvatosan összekeverjük, majd beleszórjuk a felkarikázott hagymát. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá