Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny pörkölt recept

Csirkeszárny pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db csirkeszárny
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 tk só (+1 tk a tészta főzővizébe)
    • 1 mk bors
    • 1 tk vegeta
    • 2 tk gulyáskrém
    • 2 ek olívaolaj
    • 200 g tészta
    • víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmosom, előkészítem. A zöldpaprikát és a vöröshagymát kockákra vágom.

    A paradicsom alsó részét, a héj vastagságáig kereszt alakban bemetszem, majd lobogó, forró vízbe teszem 1-2 percre. Onnan jéghideg vízbe helyezem, így a héj már néhány mozdulattal könnyedén eltávolítható. A paradicsomot is felaprítom.

    Egy lábasban felhevítem az olívaolajat, amin alacsony láng felett dinsztelni kezdem a vöröshagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadom a zöldpaprikát is és a keveréket zsírjára pirítom.

    Meghintem a fűszerpaprikával, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát és elkeverem.

    Ráteszem a paradicsomdarabokat, valamint a szárnyakat, egyszer-kétszer átforgatom és felöntöm annyi vízzel, amennyi szinte ellepi. A víz mennyisége attól függ, ki mennyi szaftot szeretne.

    Sózom, borsozom, vegetázom, gulyáskrémmel gazdagítom. Jól átkeverem, fedővel lefedem. Lassú tűzön, 45 perc alatt készül el a pörkölt.
    A tésztát bő, sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd végső lépésként tálalom az ételt.

    Ha nem esszük meg egy étkezés során az összes tésztát, keverjük el 1-2 merőkanál szafttal, hogy ne tapadjon össze!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá