Csirkeszárny pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk só (+1 tk a tészta főzővizébe)
  • 1 mk bors
  • 1 tk vegeta
  • 2 tk gulyáskrém
  • 2 ek olívaolaj
  • 200 g tészta
  • víz

Elkészítése:

A zöldségeket megmosom, előkészítem. A zöldpaprikát és a vöröshagymát kockákra vágom.

A paradicsom alsó részét, a héj vastagságáig kereszt alakban bemetszem, majd lobogó, forró vízbe teszem 1-2 percre. Onnan jéghideg vízbe helyezem, így a héj már néhány mozdulattal könnyedén eltávolítható. A paradicsomot is felaprítom.

Egy lábasban felhevítem az olívaolajat, amin alacsony láng felett dinsztelni kezdem a vöröshagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadom a zöldpaprikát is és a keveréket zsírjára pirítom.

Meghintem a fűszerpaprikával, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát és elkeverem.

Ráteszem a paradicsomdarabokat, valamint a szárnyakat, egyszer-kétszer átforgatom és felöntöm annyi vízzel, amennyi szinte ellepi. A víz mennyisége attól függ, ki mennyi szaftot szeretne.

Sózom, borsozom, vegetázom, gulyáskrémmel gazdagítom. Jól átkeverem, fedővel lefedem. Lassú tűzön, 45 perc alatt készül el a pörkölt.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd végső lépésként tálalom az ételt.

Ha nem esszük meg egy étkezés során az összes tésztát, keverjük el 1-2 merőkanál szafttal, hogy ne tapadjon össze!