Töltött csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nagyobb csirkeszárny

A töltelékhez:

  • 20 dkg ananász (friss vagy konzerv)
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg gépsonka

A panírozáshoz:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat csontozzuk ki. Először a legnagyobb csontot, majd óvatosan vágjuk ki a középső ízületet, vigyázva arra, hogy a bőr ne szakadjon ki. Utána a szárny középső részében lévő két, egymás melletti csontot vágjuk ki. A legszélső részben lévő csontokat hagyjuk a szárnyban.

A sonkát, ananászt és a sajtot vágjuk kisebb kockákra és keverjük össze. A szárnyakba egy kiskanál segítségével töltsük bele a tölteléket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal a megtöltött csirkeszárnyakat.

Hagyományos módon panírozzuk. Először forgassuk bele a lisztbe, majd rázzuk le a felesleges lisztet a húsról.

A tojásokat verjük fel enyhén és forgassuk bele húst. Végül a zsemlemorzsában is forgassuk meg a szárnyakat.

A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük ki.