Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött libanyak recept

Töltött libanyak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 libanyak bőre
    • 3 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezyelyemzöld
    • fehehér bors
    • fokhagyma
    • 1 nagyfej vöröshagyma dinsztelve

    Elkészítése:

    A töltött húsokhoz hasonlóan, áztatott zsemlés tölteléket készítünk. Ahány zsemle, annyi tojás!

    A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük.

    Jómagam szoktam 1 közepes fej, aprított vöröshagymát lepirítani, kihűteni és azt is hozzáadni a töltelékhez.

    10 percet hűtőben pihentetjük az elkészült tölteléket.

    A libanyak bőrét megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután az elkészített töltelékkel megtöltjük jó feszesen és a két végét hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rakjuk egymás mellé.

    Aláöntünk fél pohár vizet, 1 evőkanál zsírt teszünk a tepsibe és alufóliával fedjük. 180 fokon sütjük kb 40 percig.

    Hústűvel ellenőrizzük és ha átsült, akkor 200 fokon kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét fólia nélkül.

    Párolt rizzsel, házi savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá