Töltött libanyak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 libanyak bőre
  • 3 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
  • 3 tojás
  • 1 csokor petrezyelyemzöld
  • fehehér bors
  • fokhagyma
  • 1 nagyfej vöröshagyma dinsztelve

Elkészítése:

A töltött húsokhoz hasonlóan, áztatott zsemlés tölteléket készítünk. Ahány zsemle, annyi tojás!

A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük.

Jómagam szoktam 1 közepes fej, aprított vöröshagymát lepirítani, kihűteni és azt is hozzáadni a töltelékhez.

10 percet hűtőben pihentetjük az elkészült tölteléket.

A libanyak bőrét megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután az elkészített töltelékkel megtöltjük jó feszesen és a két végét hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rakjuk egymás mellé.

Aláöntünk fél pohár vizet, 1 evőkanál zsírt teszünk a tepsibe és alufóliával fedjük. 180 fokon sütjük kb 40 percig.

Hústűvel ellenőrizzük és ha átsült, akkor 200 fokon kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét fólia nélkül.

Párolt rizzsel, házi savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!