Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóccal rakott karfiol recept

Húsgombóccal rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • 10 dkg rizs
    • 50 dkg darált pulykahús
    • 1 csomag tejszínes-fokhagymás csirke alap
    • 500 ml főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, bors, vegeta, fokhagymapor
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy vegetás vízbe főni.

    Közben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, vegetát (elhagyható), petrezselyem zöldjét, fokhagyma port, 1 ek zabpehelylisztet és az egészet jól összedolgozzuk. A húsos masszából gombócokat formálunk, majd félretesszük.

    A rizs előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük és forrásig nagy lángom, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.

    A csirke alapot elkeverjük a tejszínnel. Ha kell, akkor kevés vízzel lazítjuk.

    A gombócokat serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.

    Egy jénai tál aljára kerül az elkészült rizs, rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.

    A tejszínnel leöntjük, végül megszórjuk reszelt sajttal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá