Sajtos rakott karfiol recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g karfiol
- 4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- 130 g reszelt sajt
- 1,5 tk só
- Só a karfiol főzéséhez
- 1 teáskanál szárított fokhagyma
- bors
- margarin
- 1 kis csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.
Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.
Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.
Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.
Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.
Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.