Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rakott karfiol recept

Sajtos rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g karfiol
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g tejföl
    • 130 g reszelt sajt
    • 1,5 tk só
    • Só a karfiol főzéséhez
    • 1 teáskanál szárított fokhagyma
    • bors
    • margarin
    • 1 kis csokor újhagyma

    Elkészítés:

    A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.

    Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.

    Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.

    Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.

    Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.

    Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.

    Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.

    Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.

    Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá