Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rakott pulykamell recept

Sajtos rakott pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamellfilé (kb 40-45 dkg)
  • 4-5 szelet bacon
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • egy tubus krémsajt
  • egy evőkanál reszelt parmezán
  • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • két evőkanál 12 %-os tejföl
  • só, bors, kakukkfű
  • egy kevés vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A jénait kivajazzuk.

A tojáshoz hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, a reszelt parmezánt és a mozzarella 2/3-át (a többit félrerakjuk és a végén szórjuk majd rá).

A tál aljába teszünk 2-3 szelet bacont, majd, a pulykamell szeletet belemártjuk a sajtos keverékbe és belerakjuk a tálba.

A megmaradt tejfölös sajtot ráborítjuk, a tetejére rátesszük a megmaradt bacont.

Forró sütőbe toljuk és készre sütjük. Nálam kb 40 percig sült. A tetejére időközben rátettem egy fóliát, hogy ne égjen meg.

Amikor megsült rászórjuk a maradék mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a sütőbe.

Jó étvágyat!

Tipp:

Nagyon kiadós. Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá