Sajtos rakott pulykamell recept
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé (kb 40-45 dkg)
- 4-5 szelet bacon
- 10 dkg reszelt mozzarella
- egy tubus krémsajt
- egy evőkanál reszelt parmezán
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- két evőkanál 12 %-os tejföl
- só, bors, kakukkfű
- egy kevés vaj a tál kikenéséhez
Elkészítése:
A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A jénait kivajazzuk.
A tojáshoz hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, a reszelt parmezánt és a mozzarella 2/3-át (a többit félrerakjuk és a végén szórjuk majd rá).
A tál aljába teszünk 2-3 szelet bacont, majd, a pulykamell szeletet belemártjuk a sajtos keverékbe és belerakjuk a tálba.
A megmaradt tejfölös sajtot ráborítjuk, a tetejére rátesszük a megmaradt bacont.
Forró sütőbe toljuk és készre sütjük. Nálam kb 40 percig sült. A tetejére időközben rátettem egy fóliát, hogy ne égjen meg.
Amikor megsült rászórjuk a maradék mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a sütőbe.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon kiadós. Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.