Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pulykamell mézzel recept

Sajtos pulykamell mézzel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g pulykamell
    • 2 szelet zsírszalonna
    • vaj (kb ugyanannyi mint a szalonna)
    • 180 ml 33%-os tejszín
    • 100 g füstölt sajt
    • 100 g sajt
    • 50 g kéksajt
    • 100 g szeletelt füstölt sajt
    • 50 g ömlesztett sajt
    • só, tarka bors
    • 1 ek mustár
    • 1 tk dijoni mustár
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt köménymag, kakukkfű, szerecsendió
    • 3 ek méz

    Elkészítése:

    A húst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.

    A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajon. A pirított szalonnakockákat kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.

    A zsiradékon hirtelen kisütjük a hússzeleteket, majd félretesszük.

    A tejszínt a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a háromféle sajtot lereszelve, a kétféle mustárt, az ömlesztett sajtot és az összezúzott fokhagymát. Fűzserezzük: őrölt köménnyel, kakukkfűvel, kevés szerecsendióval, 3 ek mézzel, sóval és tarka borssal ízlés szerint. Az egészet kis lángon összefőzzük, amíg a sajt el nem olvad benne.

    Kivajazunk egy jénai tálat, beletesszük a hússzeleteket. Ráöntjük a mártást, teljesen el kell lepnie a húst. Ha nem lepi el teljesen, felönthetjük tejszínnel. Letakarjuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Levesszük a tetejét, rátesszük a szeletelt füstölt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

    A tetejét megszórjuk petrezselyem zöldjével, rizzsel és a kisütött szalonnával tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom. Tökéletes vendégváró.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá