Sajtos pulykamell mézzel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g pulykamell
  • 2 szelet zsírszalonna
  • vaj (kb ugyanannyi mint a szalonna)
  • 180 ml 33%-os tejszín
  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g sajt
  • 50 g kéksajt
  • 100 g szeletelt füstölt sajt
  • 50 g ömlesztett sajt
  • só, tarka bors
  • 1 ek mustár
  • 1 tk dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt köménymag, kakukkfű, szerecsendió
  • 3 ek méz

Elkészítése:

A húst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.

A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajon. A pirított szalonnakockákat kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.

A zsiradékon hirtelen kisütjük a hússzeleteket, majd félretesszük.

A tejszínt a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a háromféle sajtot lereszelve, a kétféle mustárt, az ömlesztett sajtot és az összezúzott fokhagymát. Fűzserezzük: őrölt köménnyel, kakukkfűvel, kevés szerecsendióval, 3 ek mézzel, sóval és tarka borssal ízlés szerint. Az egészet kis lángon összefőzzük, amíg a sajt el nem olvad benne.

Kivajazunk egy jénai tálat, beletesszük a hússzeleteket. Ráöntjük a mártást, teljesen el kell lepnie a húst. Ha nem lepi el teljesen, felönthetjük tejszínnel. Letakarjuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Levesszük a tetejét, rátesszük a szeletelt füstölt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

A tetejét megszórjuk petrezselyem zöldjével, rizzsel és a kisütött szalonnával tálaljuk.

Tipp:

Nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom. Tökéletes vendégváró.