Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajon. A pirított szalonnakockákat kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.
A zsiradékon hirtelen kisütjük a hússzeleteket, majd félretesszük.
A tejszínt a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a háromféle sajtot lereszelve, a kétféle mustárt, az ömlesztett sajtot és az összezúzott fokhagymát. Fűzserezzük: őrölt köménnyel, kakukkfűvel, kevés szerecsendióval, 3 ek mézzel, sóval és tarka borssal ízlés szerint. Az egészet kis lángon összefőzzük, amíg a sajt el nem olvad benne.
Kivajazunk egy jénai tálat, beletesszük a hússzeleteket. Ráöntjük a mártást, teljesen el kell lepnie a húst. Ha nem lepi el teljesen, felönthetjük tejszínnel. Letakarjuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Levesszük a tetejét, rátesszük a szeletelt füstölt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
A tetejét megszórjuk petrezselyem zöldjével, rizzsel és a kisütött szalonnával tálaljuk.
Nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom. Tökéletes vendégváró.