Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült rakott karfiol recept

Csőben sült rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej közepes karfiol
    • 30 dkg darált hús lehet sertés (vagy pulyka)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 marék rizs
    • bors
    • 2 teáskanál pirospaprika
    • egy csipet köménymag
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk.

    Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a darált húst. Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább párjuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

    A rizst csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.

    A megdinsztelt darált húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.

    Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a felszeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres darált húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal, sózzuk, borsozzuk.

    A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá