Csőben sült rakott karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej közepes karfiol
- 30 dkg darált hús lehet sertés (vagy pulyka)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék rizs
- só
- bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- egy csipet köménymag
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a darált húst. Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább párjuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
A rizst csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
A megdinsztelt darált húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a felszeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres darált húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal, sózzuk, borsozzuk.
A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.