Hozzávalók:
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy vegetás vízbe főni.
Közben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, vegetát (elhagyható), petrezselyem zöldjét, fokhagyma port, 1 ek zabpehelylisztet és az egészet jól összedolgozzuk. A húsos masszából gombócokat formálunk, majd félretesszük.
A rizs előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük és forrásig nagy lángom, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.
A csirke alapot elkeverjük a tejszínnel. Ha kell, akkor kevés vízzel lazítjuk.
A gombócokat serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
Egy jénai tál aljára kerül az elkészült rizs, rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.
A tejszínnel leöntjük, végül megszórjuk reszelt sajttal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30 percre.