Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny saslik fokhagymás krumpliágyon recept

Csirkeszárny saslik fokhagymás krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Páchoz:

    • 10 csirkeszárny
    • 1 ek mustár
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 kk só
    • 1 kk bors
    • 1 kk csípős darált paprika
    • 3 ek olívaolaj
    • 14-15 kis méretű bambusznyárs

    Továbbá:

    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 vastag húsú, piros tv paprika
    • 10-12 kisebb vöröshagyma

    Krumpliágyhoz:

    • 1 kg burgonya
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 kk só
    • 1/2 kk bors
    • 3-4 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat a hajlatoknál feldaraboljuk (a szárnyvégeket félretesszük), egy tálba téve hozzáadjuk a pác anyagait, jól összekeverjük, lefedjük és fél órát állni hagyjuk.

    Amíg pácolódnak a húsok, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.

    A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket a burgonyával együtt sós vízben, forrástól számított 6-7 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

    A szalonnát és paprikát keskenyebb szeletekre vágjuk, a vöröshagymákat megtisztítjuk.

    A saslikkészítéshez a csirkeszárny ízületek mindkét végén átszúrjuk a nyársakat, majd a paprikából és a szalonnából és egy-egy hagymából is teszünk rá és addig ismételjük a sort, amíg megtelnek a nyársak.

    Egy nagyobb tepsibe beletesszük a fokhagymás félig megfőzött burgonyát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 ek olajjal meglocsoljuk.

    Az így előkészített krumpliágyra ráhelyezzük a nyársakat, szépen eligazítjuk, hogy egyenletesen feküdjenek a burgonyán és a tetejét meglocsoljuk 2-3 ek olajjal.

    És 200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 40 percig sütjük. Nem kell lefedni.

    Ezután kivesszük a tepsit, a nyársakat egy villa segítségével átfordítjuk, majd további 20-25 percig légkeveréssel sütjük, illetve pirítjuk.

    Friss kenyérrel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A páchoz az erős fűszerpaprika helyett csemegét is lehet használni annak, aki nem szereti az enyhén csípős ételeket, semmi különbség nincs közöttük azon kívül, hogy kissé pikáns az étel!

    A szárnyvégekből 1 liter vízzel, 1 fej vöröshagymával és 1 csapott ek ételízesítővel közepesen jóminőségű csirke alaplét lehet készíteni, ami frissen vagy fagyasztva kitűnő az ételek felöntéséhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá