Hozzávalók:
Páchoz:
Továbbá:
Krumpliágyhoz:
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a hajlatoknál feldaraboljuk (a szárnyvégeket félretesszük), egy tálba téve hozzáadjuk a pác anyagait, jól összekeverjük, lefedjük és fél órát állni hagyjuk.
Amíg pácolódnak a húsok, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket a burgonyával együtt sós vízben, forrástól számított 6-7 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és paprikát keskenyebb szeletekre vágjuk, a vöröshagymákat megtisztítjuk.
A saslikkészítéshez a csirkeszárny ízületek mindkét végén átszúrjuk a nyársakat, majd a paprikából és a szalonnából és egy-egy hagymából is teszünk rá és addig ismételjük a sort, amíg megtelnek a nyársak.
Egy nagyobb tepsibe beletesszük a fokhagymás félig megfőzött burgonyát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 ek olajjal meglocsoljuk.
Az így előkészített krumpliágyra ráhelyezzük a nyársakat, szépen eligazítjuk, hogy egyenletesen feküdjenek a burgonyán és a tetejét meglocsoljuk 2-3 ek olajjal.
És 200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 40 percig sütjük. Nem kell lefedni.
Ezután kivesszük a tepsit, a nyársakat egy villa segítségével átfordítjuk, majd további 20-25 percig légkeveréssel sütjük, illetve pirítjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A páchoz az erős fűszerpaprika helyett csemegét is lehet használni annak, aki nem szereti az enyhén csípős ételeket, semmi különbség nincs közöttük azon kívül, hogy kissé pikáns az étel!
A szárnyvégekből 1 liter vízzel, 1 fej vöröshagymával és 1 csapott ek ételízesítővel közepesen jóminőségű csirke alaplét lehet készíteni, ami frissen vagy fagyasztva kitűnő az ételek felöntéséhez.