Csirkés alfredo recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8 dl tejszín (főző vagy 30 %-os habtejszín)
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- olaj
- 1 ek vaj
- szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon főzzük meg, majd szűrjük le.
A húst vágjuk kockákra. A hagymákat hámozzuk meg, majd a megmosott gombával együtt aprítsuk fel.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg rajta a húst. Ha már szép piros, akkor szedjük ki és tegyük félre.
A serpenyőbe, ha szükséges, öntsünk kevés olajat, adjuk hozzá a vajat, majd dinszteljük meg rajta a vöröshagymát. Ekkor adjuk hozzá a gombát és addig pirítsuk, amíg összeesik és a leve elfő. Ekkor adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és kicsit ezzel is pirítsuk.
Öntsük fel a tejszínnel és tegyük bele a húst is. Tegyük hozzá a felparított petrezselyemzöldet és keverjük el. Kb 10 percig forrljuk együtt. Közben sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót is.
Ekkor beletesszük a tésztát, összekeverjük, majd fedővel lefedjük és 10 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »