Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés tócsni recept

Csirkés tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 6 db burgonya
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál tejföl
    • 3 ek liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 10 dkg reszelt sajt

    A sütéshez:

    • 2 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.

    A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.

    A húst sózzuk és borsozzuk.

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.

    Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá,de el ne túlozzuk,mert akkor kiérződik rajta a liszt.

    Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos,burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

    Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.

    Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá