Csirkés tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csirkés tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 6 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt sajt

A sütéshez:

  • 2 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.

A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.

A húst sózzuk és borsozzuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.

Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá,de el ne túlozzuk,mert akkor kiérződik rajta a liszt.

Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos,burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.

Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!