Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés enchilada recept

Csirkés enchilada
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
    • 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
    • só és bors
    • 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
    • 8 nagy tortilla
    • reszelt sajt ízlés szerint
    • 1 adag enchilada szósz
    • opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó

    Enchilada szószhoz:

    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 4 evőkanál chili
    • 1/2 teáskanál fokhagymapor
    • 1/2 teáskanál só
    • 1/4 teáskanál őrölt kömény
    • 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
    • 5 dl csirke vagy zöldség alaplé

    Elkészítése:

    Szósz:

    Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.

    Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.

    Enchilada:

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

    Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.

    Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.

    Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.

    A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.

    Süssük kb 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá