Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkés tészta recept

Tejszínes csirkés tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell filé
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl fehérbor
    • 2 dl tejszín
    • 8 dkg reszelt parmezán
    • 0,5 kg hosszúkás olasz tészta (fettuccine, linguine, spagetti)
    • bors

    Elkészítése:

    Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.

    Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkét amíg átsül, ez kb 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre.

    Az olívaolaj másik felén párold meg az apróra vágott hagymát üvegesere 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.

    Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.

    Öntsd föl a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére besűrűsödik, ez kb 5 perc. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc.

    Ízlés szerint szárított petrezselyemmel vagy oregánóval ízesítheted.

    Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.

    Tipp:

    Alfredo csirkéje egy tejszínes csirkés tészta, amit leggyakrabban fettuccine vagy linguine tésztával tálalnak. Egyike azoknak a recepteknek, amiket Amerika szerte olasz éttermekben szolgálnak fel, az amerikaiak olasznak hisznek, de valójában amerikaiak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá