Csirkés enchilada

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
  • 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
  • só és bors
  • 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
  • 8 nagy tortilla
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • 1 adag enchilada szósz
  • opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó

Enchilada szószhoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál chili
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
  • 5 dl csirke vagy zöldség alaplé

Elkészítése:

Szósz:

Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.

Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.

Enchilada:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.

Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.

Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.

A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.

Süssük kb 20 percig.