Csirkés enchilada

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
  • 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
  • só és bors
  • 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
  • 8 nagy tortilla
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • 1 adag enchilada szósz
  • opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó

Enchilada szószhoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál chili
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
  • 5 dl csirke vagy zöldség alaplé