Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos-kókuszos curry nokedlivel recept

Babos-kókuszos curry nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma felaprítva
    • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
    • 2 evőkanál curry (por)
    • 1 tk őrölt kömény
    • ½ teáskanál kurkuma
    • ½ teáskanál paprika
    • ¾ teáskanál só vagy ízlés szerint
    • 1 doboz aprított paradicsom paradicsomlében eltéve
    • 1 doboz kókusztej
    • 1 doboz canelli bab leöblítve (vagy helyette csicseriborsó)
    • 1 evőkanál mandulavaj (opcionális)
    • 1 marék bébispenót

    Nokedli:

    • 150 g zabpehelyliszt
    • 150 g rizsliszt
    • 1 ek útifűmaghéj
    • só ízlés szerint
    • 400 ml víz

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd kb 3 perc alatt fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a köményt, a kurkumát, a paprikát és a sót. Kb 5 percig süssük az egészet folyamatosan kevergetve.

    Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet, babot és a mandulavajat is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 10-15 percig. A még forró ételbe keverjük bele a nagyobb darabokra vágott spenótot.

    Ízlés szerint tálalhatjuk korianderrel és naan kenyérrel, rizzsel, de én most nokedlit készítettem mellé.

    A nokedli hozzávalóit egy tálban keverjük össze.

    Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe a tésztát. Az edény méretétől függően érdemes a kifőzést 2-3 részletben elvégezni. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor még főzzük pár percig, majd szedjük ki. Meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. Az elkészült nokedli kissé lágy és ragacsos, de ettől ne ilyedj meg!

    A kész babos ragut a nokedlivel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá