Babos-kókuszos curry nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál curry (por)
  • 1 tk őrölt kömény
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál paprika
  • ¾ teáskanál só vagy ízlés szerint
  • 1 doboz aprított paradicsom paradicsomlében eltéve
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 doboz canelli bab leöblítve (vagy helyette csicseriborsó)
  • 1 evőkanál mandulavaj (opcionális)
  • 1 marék bébispenót

Nokedli:

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 150 g rizsliszt
  • 1 ek útifűmaghéj
  • só ízlés szerint
  • 400 ml víz

Elkészítése:

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd kb 3 perc alatt fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a köményt, a kurkumát, a paprikát és a sót. Kb 5 percig süssük az egészet folyamatosan kevergetve.

Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet, babot és a mandulavajat is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 10-15 percig. A még forró ételbe keverjük bele a nagyobb darabokra vágott spenótot.

Ízlés szerint tálalhatjuk korianderrel és naan kenyérrel, rizzsel, de én most nokedlit készítettem mellé.

A nokedli hozzávalóit egy tálban keverjük össze.

Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe a tésztát. Az edény méretétől függően érdemes a kifőzést 2-3 részletben elvégezni. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor még főzzük pár percig, majd szedjük ki. Meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. Az elkészült nokedli kissé lágy és ragacsos, de ettől ne ilyedj meg!

A kész babos ragut a nokedlivel tálaljuk.