Hozzávalók:
Nokedli:
Elkészítése:
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd kb 3 perc alatt fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a köményt, a kurkumát, a paprikát és a sót. Kb 5 percig süssük az egészet folyamatosan kevergetve.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet, babot és a mandulavajat is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 10-15 percig. A még forró ételbe keverjük bele a nagyobb darabokra vágott spenótot.
Ízlés szerint tálalhatjuk korianderrel és naan kenyérrel, rizzsel, de én most nokedlit készítettem mellé.
A nokedli hozzávalóit egy tálban keverjük össze.
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe a tésztát. Az edény méretétől függően érdemes a kifőzést 2-3 részletben elvégezni. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor még főzzük pár percig, majd szedjük ki. Meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. Az elkészült nokedli kissé lágy és ragacsos, de ettől ne ilyedj meg!
A kész babos ragut a nokedlivel tálaljuk.