Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés rétes kuszkusszal recept

Csirkés rétes kuszkusszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 darab réteslap
    • 50 dkg csirkemell filé
    • 12 dkg kuszkusz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 marék szeletelt gomba
    • olaj
    • kurkuma, só, bors
    • reszelt sajt
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A kuszkuszt egy edénye vagy nagyobb tényérba mérjük és hozzáadunk 1 kiskanál sót és fél kiskanál kurkumát, majd felöntjük dupla mennyiségű (240 g) forró vízzel és elkeverjük. Lefedjük és felhasználásig félretesszük.

    A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olajon süssük fehéredésig és közben sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.

    A megtisztított és aprított hagymát olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk a fokhagymát, a gombát és fél kiskanál kurkumát, majd lepirítjuk az egészet.

    A gombához adjuk a húst és a kuszkuszt, majd az egészet elkeverjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    Egy rételapot magunk elé teszünk és megkenjük vékonyan olajjal, majd rátesszük a másik lapot és ezt is megkenjük kevés olajjal. A rétestészta közepén egy csíkban aloszlatjuk a töltelék negyedét és megszórjuk sajttal. A két rövidebb oldalát a tésztának ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük.

    A kész tekercseket a tepsire sorakoztatjuk, majd olajjal lekenjük. Szeletelt mandulával megszórhatjuk.

    A forró sütőben kb 30 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá