Dobálós rétes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:
- 50 dkg rétesliszt
- 32 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 kg tehéntúró
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- (aki szereti) 20 dkg mazsola
Elkészítése:
A margarin felével kikenem a tepsit.
A porcukrot, a réteslisztet, a sütőport alaposan összekeverem, majd felét a tepsibe szórom.
Rámorzsolom a túrót, rászórom a vaníliás cukrot (mazsolát) és rászórom még a megmaradt lisztes keveréket.
A maradék margarint rászeletelem a tetejére.
A tejben felverem a tojásokat és végül ezt is ráöntöm a tésztára, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tolom. Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végezzünk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.