Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobálós rétes recept

Dobálós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 32 dkg porcukor
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1/2 kg tehéntúró
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • (aki szereti) 20 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A margarin felével kikenem a tepsit.

    A porcukrot, a réteslisztet, a sütőport alaposan összekeverem, majd felét a tepsibe szórom.

    Rámorzsolom a túrót, rászórom a vaníliás cukrot (mazsolát) és rászórom még a megmaradt lisztes keveréket.

    A maradék margarint rászeletelem a tetejére.

    A tejben felverem a tojásokat és végül ezt is ráöntöm a tésztára, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tolom. Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végezzünk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá