Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-diós rétes párna recept

Mézes-diós rétes párna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag rétes lap
    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 dl méz
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • fél vanília rúd

    Elkészítése:

    A tejet 2 evőkanál cukorral, a vanília rúd kikapart magjaival felmelegítjük, hozzáadjuk a keményítőt és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

    A maradek cukrot 1 evőkanál vízzel felolvasztjuk és ha már szép aranybarna színe lesz, levesszük a hőforrásról és belekeverjük a darált diót. Olajozott fém tálcára vagy sütőpapírra terítjük és amikor kihűlt, aprítógépben összetörjük, majd a vaníliás tejkrémhez keverjük 2 evőkanál mézzel együtt.

    A réteslaapokat egyenként olvasztott vajjal megkenjük, egymásra fektetjük és 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A grillázsos krémből egy evőkanálnyit teszünk egy-egy tészta felére, félbehajtjuk és a sarkánál összenyomjuk.

    Tepsire fektetjük és 200 fora előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a maradék mézzel meglocsoljuk.

    Tipp:

    Díszítés: darált dió, mézbe forgatott dió, virág.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá