Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet 2 evőkanál cukorral, a vanília rúd kikapart magjaival felmelegítjük, hozzáadjuk a keményítőt és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
A maradek cukrot 1 evőkanál vízzel felolvasztjuk és ha már szép aranybarna színe lesz, levesszük a hőforrásról és belekeverjük a darált diót. Olajozott fém tálcára vagy sütőpapírra terítjük és amikor kihűlt, aprítógépben összetörjük, majd a vaníliás tejkrémhez keverjük 2 evőkanál mézzel együtt.
A réteslaapokat egyenként olvasztott vajjal megkenjük, egymásra fektetjük és 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A grillázsos krémből egy evőkanálnyit teszünk egy-egy tészta felére, félbehajtjuk és a sarkánál összenyomjuk.
Tepsire fektetjük és 200 fora előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a maradék mézzel meglocsoljuk.
Díszítés: darált dió, mézbe forgatott dió, virág.