Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lusta rétes recept

Lusta rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    A tepsi kikenéséhez:

    • 5 dkg vaj vagy margarin

    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 22 dkg porcukor
    • 7 g sütőpor

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 kis pohár tejföl (140 g)
    • 10 dkg mazsola
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    A tetejére:

    • 3,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva

    Elkészítése:

    A tepsit alaposan kivajazom.

    A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverem. Ennek a felét beleszórom a már kivajazott tepsibe.

    A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem. Ezt rárakom a lisztes keverékre. Erre rászórom a lisztes keverék másik felét.

    A tojásokat és a tejet jól kikeverem. A vajat megolvasztom és a tejes-tojásos keverékhez öntöm és jól elkeverem. Ezt a masszát ráöntöm a sütemény tetejére. Fontos hogy a lisztet teljesen elfedje!

    A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kb 45 percig sütöm, majd lejjebb veszem a hőfokot 160 fokra, hogy a teteje ne égjen meg és így sütöm még 15 percig.

    Ha kihűlt, megszórom a tetejét porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá