Lusta rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lusta rétes

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

A tepsi kikenéséhez:

  • 5 dkg vaj vagy margarin

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 22 dkg porcukor
  • 7 g sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl (140 g)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva

Elkészítése:

A tepsit alaposan kivajazom.

A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverem. Ennek a felét beleszórom a már kivajazott tepsibe.

A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem. Ezt rárakom a lisztes keverékre. Erre rászórom a lisztes keverék másik felét.

A tojásokat és a tejet jól kikeverem. A vajat megolvasztom és a tejes-tojásos keverékhez öntöm és jól elkeverem. Ezt a masszát ráöntöm a sütemény tetejére. Fontos hogy a lisztet teljesen elfedje!

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kb 45 percig sütöm, majd lejjebb veszem a hőfokot 160 fokra, hogy a teteje ne égjen meg és így sütöm még 15 percig.

Ha kihűlt, megszórom a tetejét porcukorral.