Csirkés rétes kuszkusszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkés rétes kuszkusszal

Hozzávalók:

  • 8 darab réteslap
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 12 dkg kuszkusz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 marék szeletelt gomba
  • olaj
  • kurkuma, só, bors
  • reszelt sajt
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

A kuszkuszt egy edénye vagy nagyobb tényérba mérjük és hozzáadunk 1 kiskanál sót és fél kiskanál kurkumát, majd felöntjük dupla mennyiségű (240 g) forró vízzel és elkeverjük. Lefedjük és felhasználásig félretesszük.

A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olajon süssük fehéredésig és közben sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.

A megtisztított és aprított hagymát olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk a fokhagymát, a gombát és fél kiskanál kurkumát, majd lepirítjuk az egészet.

A gombához adjuk a húst és a kuszkuszt, majd az egészet elkeverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Egy rételapot magunk elé teszünk és megkenjük vékonyan olajjal, majd rátesszük a másik lapot és ezt is megkenjük kevés olajjal. A rétestészta közepén egy csíkban aloszlatjuk a töltelék negyedét és megszórjuk sajttal. A két rövidebb oldalát a tésztának ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük.

A kész tekercseket a tepsire sorakoztatjuk, majd olajjal lekenjük. Szeletelt mandulával megszórhatjuk.

A forró sütőben kb 30 perc alatt pirosra sütjük.