Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, göngyölt karaj rántva recept

Töltött,  göngyölt karaj rántva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • só ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg apróbbra vágott gépsonka
    • 2 ek csemege kukorica

    A sütéshez:

    • 6 dl étolaj

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt (kb)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 ml tej
    • 15 dkg zsemlemorzsa (kb)

    A körethez:

    • 1 bögre rizs(3 dl)
    • 25 dkg vegyes zöldség
    • 2 ek étolaj
    • őrölt bors
    • 2 bögre húsleveslé

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoltam és sóztam mindkét oldalát.

    A töltelék hozzávalóit összekevertem, majd a húsra tettem belőle és feltekertem.

    A roládot lisztbe, majd tejjel elkevert felvert tojásba, utoljára morzsába forgattam.

    Felmelegített étolajban, lassú tűzön fedő alatt kisütöttem.

    Papírtörlőre szedtem, hogy a zsiradék lecsepegjen. Amikor kissé hűlt, félbe vágtam.

    A riszt az étolajon felforrósítottam, majd a forró húsleves lével felöntöttem. Fedő alatt hagytam duzzadni.
    200 fokra előmelegített sütőbe tettem és elzártam alatta a lángot. Csak olyan edénybe tegyük be a sütőbe, amin nincs műanyag vagy másmilyen anyag, ami leolvadhat róla!

    A zöldségeket enyhén sós vízben, roppanósra főztem, majd a rizzsel összekeverem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá