Töltött, göngyölt karaj rántva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg apróbbra vágott gépsonka
  • 2 ek csemege kukorica

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt (kb)
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa (kb)

A körethez:

  • 1 bögre rizs(3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 2 ek étolaj
  • őrölt bors
  • 2 bögre húsleveslé

Elkészítése:

A húst kiklopfoltam és sóztam mindkét oldalát.

A töltelék hozzávalóit összekevertem, majd a húsra tettem belőle és feltekertem.

A roládot lisztbe, majd tejjel elkevert felvert tojásba, utoljára morzsába forgattam.

Felmelegített étolajban, lassú tűzön fedő alatt kisütöttem.

Papírtörlőre szedtem, hogy a zsiradék lecsepegjen. Amikor kissé hűlt, félbe vágtam.

A riszt az étolajon felforrósítottam, majd a forró húsleves lével felöntöttem. Fedő alatt hagytam duzzadni.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem és elzártam alatta a lángot. Csak olyan edénybe tegyük be a sütőbe, amin nincs műanyag vagy másmilyen anyag, ami leolvadhat róla!

A zöldségeket enyhén sós vízben, roppanósra főztem, majd a rizzsel összekeverem.