Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás göngyölt karaj recept

Sajtos-sonkás göngyölt karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet karaj
    • 12 szelet sajt
    • 12 szelet sonka
    • só, bors
    • 10-15 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

    A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.

    3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.

    Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá