Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna recept

Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs levelestészta
    • 10 dkg gépsonka
    • 10 dkg (ementáli) sajt
    • 1 kis csokor friss medvehagyma
    • só és bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csipet szezámmag

    Elkészítése:

    A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

    A sütőt előmelegítjük (alsó-felső) 200 fokra.

    A tojást felverjük. A levelestésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.

    Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.

    A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.

    Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá