Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna

Hozzávalók:

  • 1 cs levelestészta
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg (ementáli) sajt
  • 1 kis csokor friss medvehagyma
  • só és bors
  • 1 tojás
  • 8 csipet szezámmag

Elkészítése:

A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük (alsó-felső) 200 fokra.

A tojást felverjük. A levelestésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.

Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.

A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.

Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!