Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-füstölt sajtos csónak recept

Sonkás-füstölt sajtos csónak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 dl víz
    • 1 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 tk só
    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg kenyérliszt
    • 3 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 300 g kockázott sonka
    • 2-3 szál újhagyma
    • 300 g füstölt sajt ízű tömlős sajt
    • fél doboz lecsepegtetett kukoricakonzerv
    • 10-15 dkg reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük arra figyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd selymes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.

    Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Közben a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, mekkora péksüteményeket szeretnénk készíteni. A tésztákat egyesével gombócokká formázzuk.

    A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd ráhalmozzuk a tölteléket és a kész szélét 1/3-ad-1/3-ad részig összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.

    Sütőpapíros tepsiben kelesztjük kb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

    A megkelt tésztát kb 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá