Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás bagel recept

Sajtos-sonkás bagel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 125 ml tej
    • 75 ml tejföl
    • 5 dkg kockára vágott sonka
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél zacskó instant élesztő vagy 2 dkg friss
    • fél tk só
    • fél tk cukor
    • + reszelt sajt a tetejére
    • + ízlés szerint magvak

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, fél kiskanál cukrot elkeverünk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk/beleszórjuk.

    A hozzávalókat egy tálba rakjuk és a habos élesztővel kb 5 perc alatt jól bedagasztjuk. A simára dolgozott tésztát letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 4 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A kis cipók közepébe belenyomjuk az ujjunkat, forgatva kilyukasztjuk a közepét és kb 3-4 centis lyukat alakítunk ki.

    És most jön az a rész ami miatt bagel a bagel. A szakértők azt mondják, ha nem így készítik akkor azt nem lehet bagelnek nevezni. Egy nagy lábasba vizet forralunk, jól megsózzuk és a forrásban lévő vízbe egyenként belerakjuk nyers bageleket, oldalanként 45-60 másodpercre.

    Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a sütőpapírral bélelt tepsire. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és/vagy ízlés szerint magvakkal (szezámmag, chia mag, lenmag) 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A megsült cipókat a tepsin hagyjuk kihülni. Ízlés szerint töltjük meg. Nálam most sonka, brie sajt, rukkola és paradicsom került bele, egy kis majonézzel

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá