Sajtos-sonkás göngyölt karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos-sonkás göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • 12 szelet karaj
  • 12 szelet sajt
  • 12 szelet sonka
  • só, bors
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.

3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.

Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.