Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli darált hússal recept

Rakott brokkoli darált hússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

     

    • 50 dkg brokkoli rózsa
    • 1 bögre rizs megfőzve /2,5 dl/
    • 40 dkg darált hús /sertés és marhahús keveréke)
    • 1 db sárga paprika
    • 1 db paradicsom
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 450 gramm tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • 2 ek étolaj
    • ételízesítő
    • 1 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    Megfőzzük a rizst és a brokkolit. A vöröshagymát apróra vágjuk.

    A hagymát étolajon megpirítjuk, meghintjük pirospaparikával, majd egy pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a húst, a paparikakrémet, kicsumázott paprikát és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.

    Egy nagy doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és ételízesítővel ízesítjük.

    A tepsit kivajazzuk, majd rétegezzük bele a hozzávalókat.

    Egy sor rizs, pörkölt, brokkoli, tojásos tejföl. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    A tetejére rizs kerül, amit vastagon lekenünk tejföllel és meglocsoljuk folyékony margarinnal.

    Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Tepsi méret:

    20×30 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá