Rakott brokkoli darált hússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 1 bögre rizs megfőzve /2,5 dl/
  • 40 dkg darált hús /sertés és marhahús keveréke)
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 450 gramm tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 ek étolaj
  • ételízesítő
  • 1 ek folyékony margarin

Elkészítése:

Megfőzzük a rizst és a brokkolit. A vöröshagymát apróra vágjuk.

A hagymát étolajon megpirítjuk, meghintjük pirospaparikával, majd egy pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a húst, a paparikakrémet, kicsumázott paprikát és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.

Egy nagy doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és ételízesítővel ízesítjük.

A tepsit kivajazzuk, majd rétegezzük bele a hozzávalókat.

Egy sor rizs, pörkölt, brokkoli, tojásos tejföl. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A tetejére rizs kerül, amit vastagon lekenünk tejföllel és meglocsoljuk folyékony margarinnal.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tepsi méret:

20×30 cm