Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves savanyított zöldbabbal recept

Palócleves savanyított zöldbabbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés lapocka vagy báránycomb
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagyobb zöldség
    • 1/2 zeller gumó
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 kávéskanál kömény
    • bors, só
    • 1 db paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 2 evőkanál liszt
    • 12 evőkanál zsír
    • 1 csokor aprított petrezselyemlevél
    • 2 szál zellerlevél

    A savanyított zöldbabhoz:

    • 1 üveg zöldbab
    • 2-3 evőkanál 10 %-os ecet
    • 2 csipet cukor
    • 2 evőkanál kakukkfű
    • 1 citrom leve és héja

    Elkészítése:

    Elkészítés:

    A kockára vágott hagymát zsíron egy csipet sóval megdinszteljük, majd rádobjuk a közepes kockára vágott húst, meghintjük köménymaggal sózzuk, borsozzuk és együtt megdinszteljük, majd a kocára vágott répát, zöldséget és zellert belerakjuk és rövid ideig dinszteljük együtt.

    Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel.

    Ízesítjük kakukkfűvel, zeller levéllel, fokhagymával és lassú tüzűn készre főzzük.

    A zöldbabot 2-3 ek ecettel, cukorral, citromlével csipet sóval, kakukkfűvel citrom levével és héjával megsavanyítjuk.

    Ha megfőtt a leves, akkor tejfölös-kapros habarással sűrítjük.

    A tejfölt a liszttel, kaporral és kevés vízzel folyósra keverjük, majd hőkiegyenlítés céljából adunk hozzá a leveslevéből és elkeverjük, így biztos nem lesz csomós a leves.

    Hirtelen mozdulattal beleöntjük a levesbe a tejfölös habarást és összekeverjük, majd felforraljuk.

    Tálalásnál a tányérba szedünk a savanyított zöldbabból és erre szedjük a kész levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá