Palócleves savanyított zöldbabbal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka vagy báránycomb
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb zöldség
  • 1/2 zeller gumó
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors, só
  • 1 db paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál zsír
  • 1 csokor aprított petrezselyemlevél
  • 2 szál zellerlevél

A savanyított zöldbabhoz:

  • 1 üveg zöldbab
  • 2-3 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 csipet cukor
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 1 citrom leve és héja