Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g sertés gulyáshús
    • 250 g burgonya
    • 250 g jelen esetben mirelit zöldbab (sárga és zöld hüvelyű egyaránt megfelelő)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 1 mk őrölt bors
    • 2 jókora csipet vegeta
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • 1 db babérlevél

    Habaráshoz:

    • 200 g tejföl
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítom és kisebb kockákra vágom.

    Egy nagyobb lábasban felmelegítem az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre párolom.

    A húst megmosom, közepes kockákra darabolom, majd a hagymára dobom. Fehéredésig pirítom. Amikor már mindenhol fehér, lehúzom a lábast a tűzről, rászórom a borsot, vegetát, fűszerpaprikát, rányomom a megtisztított fokhagymát. Sózom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a babérlevelet is, majd visszateszem a tűzhelyre és tovább főzöm.

    A burgonyákat meghámozom, kisebb kockákra vágom. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli. Annyi vizet engedek rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzöm, míg minden teljesen átpuhul.

    Elkészítem a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverem. Ebbe merek a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverem, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarom a levest.

    Egyet forralok rajta és készen is van.

    Egészenforrón fogyasztva a legfinomabb!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá