Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos palócleves recept

Tárkonyos palócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1/2 dl olaj
    • 40 dkg sertéslapocka
    • őrölt porospaprika
    • 1 zöld paprika
    • 1 paradicsom
    • őrölt bors
    • 2 db babérlevél
    • tárkony
    • 30 dkg burgonya
    • 10 dkg sárgarépa
    • 10 dkg fehérrépa
    • 50 dkg zöldbab
    • majoránna
    • csipet kömény
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 csepp ecet

    Elkészítése:

    A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.

    Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés vízzel és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük.

    Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.

    A burgonyát és a répákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb 1,5 liter vízzel és majoránnával és köménnyel ízesítjük. Kb 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát és teljes puhulásig főzzük.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.

    Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá