Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos sertésragu leves recept

Tárkonyos sertésragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 szál zellerlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 4 db burgonya
    • 20 dkg mirelit zöldborsó
    • bors ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk delikát
    • só ízlés szerint
    • 1 tk tárkony
    • 2 ek étolaj
    • 2 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika

    A galuskához:

    • 4 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom, a húst felkockázom.

    A húst, annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezem borssal, delikáttal, paprikakrémmel, tárkonnyal.

    Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből, és a zöldségféléket is hozzáadom.

    Készre főzöm és feltöltöm kellő mennyiségű vízzel.

    Forrás után az olajon az apróra vágott fokhagymából a petrezselyemzöldből, lisztből rózsaszínű rántást készítek, majd pirospaprikával megszórom, kevésvízzel felengedem és a levesbe keverem.

    A tojásból, lisztből, vízből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, majd készre főzöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá