Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos húsgombócleves recept

Tárkonyos húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús (pl sertéscomb)
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1 vastagabb szelet zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fekete bors
    • csipet szerecsendió
    • tárkony (ízlés szerint)
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 2 ek olaj
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat, majd tegyük félre.

    A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a zöldségeket is, majd keverjük alaposan össze és pároljuk pár percig.

    Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd a liszttel, keverjük össze és öntsük fel a vízzel.

    A zöldségeket főzzük félpuhára, majd tegyük a levesbe az előre elkészített húsgombócot és főzzük készre (közben ízlés szerint még utána ízesíthetünk, ha szükséges).

    A tejfölt keverjük simára egy kevés forró levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez. Ezután főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Én pl galuskát is szaggattam a levesbe, mert így laktatóbb, de ezt ki is hagyhatjuk, a leves úgyis finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá