Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos szarvasragu leves recept

Tárkonyos szarvasragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szarvashús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4-6 szem boróka bogyó
    • 1 mokkáskanál vad fűszerkeverék
    • 50 dkg vegyes gomba (csiperke, szegfűgomba)
    • 4 közepes sárgarépa
    • 3 petrezselyemgyökér
    • 15 dkg fagyasztott zöldborsó

    Habaráshoz:

    • 1/2 marék friss vagy szárított tárkony
    • 2 dl 33 %-os tejszín
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    Készítsük elő konyhakészre a húst.

    A hagymát, fokhagymát és a kicsit összetört boróka bogyót dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a húst. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús saját levében párolódjon meg (időnként nézzük meg, hogy van e rajta elég folyadék, ha kell akkor kevés pótoljuk).

    Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát, zöldséget, majd szórjuk meg a vadfűszerrrel és keverjük el.

    Amíg tovább puhulnak a húsok, a gombákat pirítsuk meg egy serpenyőben.

    Ezután felöntjük vízzel a ragut, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Amikor a hús és zöldségek is megpuhulnak készítsük el a habarást.

    Az apróra vágott tárkonyra facsarjunk rá 1 citrom levét, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt és keverjük el az egészet. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, majd habarjuk be vele a levest.

    Az elkészült levest szükség szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá