Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csorba leves húsgombóccal recept

Tárkonyos csorba leves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só, bors, vegeta, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
    • 10 dkg rizs
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Leveshez:

    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1-2 szál fehérrépa
    • 15 dkg zöldborsó
    • 1 fej karalábé
    • ízlés szerint zeller is mehet bele
    • só, bors
    • friss vagy szárított tárkony

    Habaráshoz:

    • 200 ml tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1/2 citrom leve
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.

    Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.

    Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).

    A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt továbbfőzöm. Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.

    Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá